40º14'10.6"N 1º49'26.0"E
Telèfon
+34 93 894 26 00
Telèfon

Trenta-sis. Trenta-sis són els anys que el Ral·li de Sitges ha vingut ininterrompudament al Port de Sitges – Aiguadolç. Trenta-sis anys sent la primera línia de Sitges, la primera parada on els cotxes es reagrupaven després d’un llarg recorregut des de Barcelona, a través de les costes del Garraf. I després de trenta-sis anys, aquest passat diumenge, molts vilatans es van trobar amb la sorpresa que la clàssica i esperada arribada dels cotxes al passeig de les Drassanes del Port –indret immillorable per observar des de molt a prop aquestes joies automobilístiques–, no arribaria enguany.

És per això que des del Port de Sitges – Aiguadolç volem transmetre el nostre malestar i tristesa per la decisió presa de forma unilateral per part de Foment de Turisme de Sitges i que, lamentablement, se’ns va notificar amb poc temps i a través d’una única trucada de telèfon a un/a treballador/a del Port: ni al capità, ni al director, ni per descomptat, al president. Considerem que després d’haver format part del Ral·li durant trenta-sis anys (no són pocs), es podia haver resolt molt millor o, com a mínim, amb més elegància.

El fet de no formar part del Ral·li pels motius que ens exposen és una altra qüestió que respectem encara que puguem estar més o menys d’acord: als conductors se’ls fa tard i la llum escasseja o els cotxes són molt antics i la pujada per sortir del Port és problemàtica.

La idea del Ral·li sempre havia estat la de connectar diferents punts i entitats de Sitges a través del circuit realitzat per aquests cotxes clàssics i creiem que, els problemes logístics esmentats són, i disculpin l’atreviment, problemes de poc pes, poc nivell i amb múltiples solucions. La pujada del Port no és més complicada que qualsevol de les que fan aquests cotxes a les corbes del Garraf i el tema del temps i la llum… En qualsevol cas, i d’haver existit un interès real en buscar solucions, probablement es podrien haver trobat. O potser no, però almenys ens hauria agradat intentar-ho pel que representa el nostre Port en la trajectòria del Ral·li i el Ral·li en la del Port. Trenta-sis anys.

Per a nosaltres i per a moltíssima gent es fa difícil entendre com una entitat que es nomena Foment del Turisme de Sitges és capaç, després de trenta-sis anys, de prescindir unilateralment d’un dels elements turístics més capdavanters i importants i de millor valoració de la vila de Sitges.

Reiterem que, més que queixant-se del fons de la qüestió, sempre discutible, ens queixem sobretot de les formes i de la manca d’ètica que es desprèn de tota aquesta qüestió.

El Port és Sitges. És història del Ral·li. És Ral·li.

Trenta-sis anys.

Leave a Reply