El personal del Port Olímpic també ha participat en la formació que ha constat un simulacre d’incendi, un episodi de contaminació marina i un home a l’aigua

El Port de Sitges Aiguadolç va acollir el passat divendres 26 d’octubre una jornada de formació en emergències en les seves instal·lacions on s’ha realitzat un simulacre d’incendi a bord d’una embarcació, un episodi de contaminació marina i un home a l’aigua. Simulacre promogut per Repsol, que dins dels seus plans de seguretat i el seu compromís mediambiental ha programat una jornada de formació tècnica en emergències amb la participació del personal del Port de Sitges Aiguadolç i el Port Olímpic de Barcelona. Simulacre organitzat per l’empresa Cantàbrica Consultors Marítims (Cancomar), que ha realitzat un curs de contingut teòric-pràctic

La formació pràctica ha consistit en una successió d’exercicis i simulacres, com el simulacre d’incendi en una embarcació d’esbarjo després de fer provisió a la benzinera del Port, l’acte ha comptat amb el suport del cos de bombers de Sitges. A més s’ha simulat un episodi de contaminació, s’han desplegat els mitjans apropiats de contenció i finalment s’ha fet un exercici d’home a l’aigua, amb el seu rescat i evacuació.

Cal destacar la importància d’aquests cursos de formació i la realització de simulacres, ja que la formació en aquest tipus d’emergències és un element clau i implica que la resposta davant un cas real sigui més ràpida i eficaç.

El principal objectiu d’aquesta formació, a més de millorar la coordinació entre els cossos d’emergències de la zona i el personal del Port,  és l’entrenament del personal, ja que el fet de tenir els mitjans adequats per fer front a una emergència no garanteix per si mateix l’èxit de les operacions si les persones a càrrec dels mateixos no tenen els coneixements pràctics adequats.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies