+34 93 894 26 00 info@portdesitges.com

Antonio Franco, Cap d’Explotació del Port de Sitges, va reafirmar la consolidació de la prova, “cada any veiem més embarcacions i desitgem que l’hi passin bé en les nostres instal·lacions”

En el Espai de Mar del Saló Nàutic de Barcelona s’ha presentat la VIII edició de la regata mediterrània Sitges–Ciutadella, que el proper any sortirà el 14 de juny del Port de Sitges-Aiguadolç destino el port de Ciutadella.

Aquesta prova de 120 milles nàutiques, s’ha convertit en una de les cites de creuers en el Mediterrani, on cada vegada és compta amb més participació d’embarcacions de creuer, especialment de navegació reduïda i de la classe Mini 6.5. La prova té un doble component, tant l’esportiu, com la turística visita a Menorca, durant el període preestival, quan l’illa celebra les seves tradicionals Festes del Xai i Sant Joan.

Tal com va assenyalar Rafael Torrent, del CN Ciutadella, “per a nosaltres és un honor rebre la flota de creuer des de la península, on també participen diversos esportistes menorquins. Des de fa vuit anys veiem que s’ha consolidat la prova i forma part de la nostra activitat regatista habitual”.

Antonio Franco, Cap d’Explotació del Port de Sitges-Aiguadolç, punt de sortida de la flota, també va reafirmar aquesta idea de consolidació de la prova, “on cada any veiem més embarcacions i desitgem que l’hi passin bé en les nostres instal·lacions”.

Per la seva banda Rafael Torrent va fer un recordatori a l’artista menorquí Pepe Torrent Vivó, que fins a la passada edició posava la imatge a la prova, amb una de les seves obres a l’oli, que era oferta al guanyador de la regata, i que va morir el passat any a Perú. Es va realitzar un sentit record i va assenyalar que per a la propera Sitges-Ciutadella, el club ha encarregat a l’artista menorquí Carles Allés, una estàtua que substituirà al quadre que se li oferia al guanyador de la prova.

Enrique Curt, director de Difusión Nàutica, organitzador de la regata, va recordar que la prova és un pont nàutic, cobert per navegants que uneixen amb els seus velers a dues ciutats emblemàtiques i creatives del Mediterrani, Sitges i Ciutadella. Va animar als regatistes a participar de nou en la prova, que a part de l’interès esportiu –sempre puntuable per al Campionat de Catalunya d’Altura- té una vessant cultural i gastronòmica de primer ordre, ‘gràcies a la generositat dels dos organitzadors de la prova, el Port de Sitges-Aiguadolç i el Club Nàutic de Ciutadella, com és al vespre de la sortida, la celebració de la ‘Festa-Sopar de Comiat’ al poble mariner d’Aiguadolç i en l’arribada dels regatistes a Ciutadella, en les instal·lacions del CN Ciutadella, la tradicional ‘Festa del Xai’ i la parrillada de peix menorquí’.

La regata està organitzada pels clubs CN Skipper, CN Cutadella, així com per Difusió Nautica i el Port de Sitges-Aiguadolç .

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies